Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Uddevalla Badmintonklubb

Följ

Uddevalla Badmintonklubb

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Uddevalla Badmintonklubb
Välj grupp

Kontaktinformation

Namn Uddevalla Badmintonklubb
Adress Rävgiljan 11
Postadress 45140 Uddevalla
E-post info@uddevallabadminton.se
Orgnr 858500-4511
Swish 123 378 34 46
Kontonr 898-8347

Om Uddevalla Badmintonklubb

Inledning.
Vet ni att man har uppmätt bollhastigheter upp till hela 426 km/h i badminton? Det innebär att badminton är världens snabbaste racketsport. Men det är inte bara en snabb och hård tävlingsidrott utan även en hälsosam och rolig motionsidrott för alla.

Barn- och ungdomsgrupper
De flesta föreningar i Sverige erbjuder badmintonträning för barn och ungdomar mellan 8 och 19 år. Träningsinnehållet är ålder & nivåanpassad vilket innebär att de yngre barnens träning är mer inriktad på lek i kortare pass, medan de äldre ungdomarna kan träna flera dagar i veckan med kombinerade teknik-, taktik-, fys- och spelpass.

Tävlingar
En del ungdomar och motionärer är intresserade av att börja spela i ett serielag eller i tävlingar som arrangeras runt om i Sverige. Det anordnas allt från nybörjar- och motionstävlingar till rena elittävlingar. Det finns även möjlighet att spela seriespel, från division 5 till Elitserien. Något som sticker ut är att l killar och tjejer spelar i samma lag och även i mixade par, vilket är unikt för badminton.

Motionsspela
För ungdomar eller vuxna som vill spela lite mer utifrån sina egna villkor så finns det i många andra kommuner rackethallar som erbjuder många olika alternativ. Där finns det möjlighet att hyra strötider, men även att hyra en bana en dag i veckan för mer regelbundet spel. Rackethallarna kan också ge företag möjligheter att erbjuda sina anställda friskvårdstid i hallen. Tyvärr finns ingen rackethall i Uddevalla vilket gör det omöjligt för enskilda privatpersoner eller företag att motion spela badminton utan att deltaga i organiserad träning.

Uddevalla badmintonklubb
Uddevalla badminton klubb startades 1963 och klubben har dag är vi ca 180 medlemmar. I dagsläget har vi organiserade träningar mån-fre i Sommarhemskolans idrottshall 15 timmar/ vecka. Träningen är indelad i 4 ungdomsgrupper, alltifrån nybörjare till tävlingsspelare och motionärer. Uddevalla har också ett serielag.